Geen producten (0)

Waarom Movie & More ?

 

Deze webwinkel is ontstaan uit een jarenlange passie voor film en alles wat erbij hoort. Ons aanbod wordt voortdurend afgewisseld, en we bieden zowat alle genres te koop aan, afhankelijk van vraag en aanbod. 

Wij verkopen GEEN 18+ gerelateerde artikelen. Ook verkopen we GEEN ex-rental dvd's of blu-rays.

Wij bieden artikelen aan aan scherpe prijzen. De prijzen vermeld in de webshop zijn incl btw en zonder verdoken kosten, u betaalt enkel het surplus van de door u gekozen verzendmethode, verzending is bovendien gratis vanaf 34,50 €.


Wat kan ik verwachten bij de aankoop van tweedehands dvd's, blu-rays of games ?

 

Elk item wordt bij aan -en verkoop grondig gecontroleerd en indien nodig getest op gebreken of fouten. Schijfjes met krassen en/of gebruikssporen die de verwachtingen van het product in twijfel trekken of behinderen worden niet verkocht en zullen dus ook niet in ons aanbod in de webshop te zien zijn. U kan erop vertrouwen dat de tweedehands schijfjes quasi identiek gelijken op deze van nieuwe items, met dezelfde kwaliteitsgarantie.

Bij verzending wordt alles netjes en zorgvuldig verpakt zodat er tijdens transport geen schade kan ontstaan.

 Onze verpakkingen bestaan uit meer dan 90% recycleerbaar materiaal.


Hoe zie ik of een artikel nieuw of tweedehands is ?

 

Dit wordt bij de detailbeschrijving van het product weergegeven. Nieuw = nieuw, tweedehands = tweedehands !

De vermelding "tweedehands (nieuw zonder folie)" wijst op een product dat in nieuwstaat is zonder de originele sealverpakking.


Zijn alle films nederlands ondertiteld ?

 

Bij de specificaties van het product ziet u de gesproken taal (audio) en de beschikbare ondertiteling. Indien er geen verdere opmerking bij beschreven staat zijn de films nederlands ondertiteld.


Kan ik een bestelling ook gewoon komen afhalen ?

 

Ja dat kan, gelieve ons te contacteren en een afspraak te maken. (zie Contact)


Kan ik ook dvd's, blu-rays en games huren ?

 

Om evidente redenen inzake het reproductierecht is het niet mogelijk om multimedia te huren.


Mijn aangekochte film speelt niet af of hapert !

 

Dvd's maken gebruik van de zogenaamde regio codes. De wettelijke restricties en technische kant terzijde gelaten, komt het erop neer dat men een onderscheid maakt in volgende regio's:

 • regio 0 = overal afspeelbaar ("regiovrij")
 • regio 1 = VS, Noord-Amerika
 • regio 2 = Europa, Zuida-Afrika, Japan, Midden-Oosten
 • regio 3 = Zuid-Oost-Azië
 • regio 4 = Australië, Zuid-Amerika, Midden-Amerika
 • regio 5 = Afrika, India, Rusland
 • regio 6 = China

In ons aanbod vindt u dus in hoofdzaak "de gewone" regio 2 dvd's. De vermelding van type regio staat ook vermeld bij de productomschrijving. U kan een regio 2 dvd herkennen aan de achterzijde van het hoesje en op de print van het schijfje. Meestal vindt u dan soortgelijke afbeelding van een "2" of vermelding terug  

In sommige gevallen verkopen we ook regio 1 dvd's, maar dit is eerder uitzonderlijk. Het gaat dan om titels die (nog) niet verkrijgbaar zijn in Europa, het aanbod van titels in de VS is nog altijd groter dan in Europa. Regio 1 dvd's zijn dus niet afspeelbaar op een Europese regio 2 dvd-speler (en andersom). U heeft daarvoor een regiovrije dvd speler nodig, maar in veel gevallen kan uw pc of laptop wél een regio 1 dvd afspelen, en ook regio 4 dvd's worden vaak door computers ondersteund.

Blu-Ray discs zijn onderverdeeld in regio A, B, C en 0. Wij bieden enkel regio B Blu-Rays aan, oftewel Europese uitgaves.

DVD-spelers en aanverwanten aangekocht in de Europese Unie zijn standaard uitgerust met een regio 2 codec. Indien u niet zeker bent of u een compatibele speler heeft, kan u altijd aan de hand van het modelnummer opzoeken welke codecs de speler ondersteunt.

Enkele tips indien uw dvd hapert tijdens het afspelen: (niet van toepassing op Blu-Rays !)

- in veel gevallen ligt het probleem bij de lens van de dvd-speler. De lens weerspiegelt de laser van de dvd-speler. Bij veelvuldig gebruik wordt de lens warm, waardoor deze ietwat bol gaat staan. Vervolgens kan de laser de sporen van de disc niet meer goed lezen, hetgeen de indruk wekt dat het beeld of het geluid verspringt tijdens het afspelen. Indien dit probleem bij meerdere discs voorkomt zit er helaas niets anders op dan uw dvd-speler te vervangen. De vervanging van een lens weegt meestal niet af tegen de aankoop van een nieuw apparaat. Goedkopere dvd-spelers zijn nu eenmaal meer gevoelig voor lensvervorming dan de duurdere varianten.

- de lens kan vuil zijn: dit herkent u als u de lade opent en het bolletje "dof" uitziet. In veel gevallen is zelf reinigen met een wattenstaafje al voldoende om het terug "blinkend" te maken. Indien uw dvd-speler geen lade heeft kan u dit niet zelf reinigen. Hiervoor kan u een schoonmaak cd gebruiken, dit is echter trial en error, niet alle schoonmaak cd's doen wat ze beloven. Om een vuile lens te vermijden, probeer er altijd voor te zorgen dat uw dvd-speler niet in stoffige of vochtige ruimtes staat. Ook sigarettenrook en fijn stof in de lucht kan de lens bevuilen. Wij raden aan om bij de bekende en betrouwbare merken te blijven, laat u niet verleiden door de goedkopere varianten, op den duur komt u vaak bedrogen uit, maar dat is ieder zijn keuze ;-). Wij gebruiken en testen met spelers van Panasonic, Sony, Philips en Samsung.

- de disc is vuil: controleer op regelmatige basis of het schijfje niet vuil of vettig is. Vingerafdrukken en stofdeeltjes zijn vaak een boosdoener, eenvoudig te verwijderen met een (zachte) droge doek. Zijn de vlekken eerder hardnekkig en niet te verwijderen, gebruik dan een zachte doek met (lauw) warm water, bij voorkeur een katoennen doek met alcohol. Wrijf steeds van het midden naar buiten toe in een zo recht mogelijke lijn (niet in cirkels wrijven). Laat de disc drogen alvorens terug te gebruiken.

- de disc heeft (felle voelbare) krassen: niet veel aan te doen, krassen kan je niet (altijd) wegwerken. Er bestaan apparaten die de schijfjes weer herstellen, maar dit gaat vaak gepaard met verlies van data. 

- polijsten: kan een redmiddel zijn indien de disc meerdere lichte krasjes heeft die het afspelen beïnvloeden. Dit is echter niet altijd aan te raden en is geheel op eigen risico ! Met polijsten wordt de beschadigde coating op het schijfje per laag verwijderd, met de bedoeling dat er een nieuwe gelijke laag gevormd wordt die weer leesbaar is zonder onderbrekingen (lees: de kras wordt zo minder diep). Dit kan u zelf doen (opnieuw: op eigen risico). Gebruik hiervoor tandpasta (!) op een stofvrije doek. Begin met kleine draaibewegingen rond de krassen en wrijf uit naar de rand toe. Lichtjes wrijven, niet te hard aanduwen. Herhaal dit een tiental keer of meer, je disc is nu zo goed als wit, verwijder de pasta met lauw warm water en een zachte doek, laat de disc drogen alvorens uit te proberen.

- waxen: een eerder af te raden methode, niet altijd kans op succes en een nogal tijdrovend proces. Principe is hetzelfde als polijsten, enkel ga je nu een waxlaag aanbrengen ipv een laag te verwijderen. Er bestaan verschillende soorten wax, die elk een andere gebruiksmethode vereisen. De aankoop van wax weegt meestal niet af tegen de aankoop van een nieuwe dvd.

- shock therapie 1: steek uw dvd in de diepvries ! Doe er eerst een luchtdicht zakje omheen, doe de dvd max een uur in de diepvries. Haal de dvd eruit en laat opdrogen. Door de condens kunnen de vlekken nadien soms makkelijker verwijderd worden, de groeven in de disc zouden bij blootselling aan extreme koude soms beter leesbaar worden. 

- shock therapie 2: korte blootstelling aan warmte. Voor diegenen die thuis nog gloeilampen hebben liggen: houd de dvd op korte afstand van de lamp met het leesoppervlakte naar de lamp gericht. Draai de disc langzaam rond. De disc wordt zo langzaam aan warm. Steek de dvd in de dvd-speler terwijl deze nog enigszins warm aanvoelt. Niet te lang blootstellen aan warmte anders kan de disc permanente schade oplopen. Laat de disc ook nooit langdurig in direct zonlicht liggen.

- bij het afspelen van nieuwere dvd's in oudere dvd-spelers kan soms ook het probleem opduiken van haperen, dit heeft dan vaak te maken met de kopieerbeveiliging van het schijfje, een hoop extra data die een oudere dvd-speler soms niet kan "lezen".

- controleer uw verbindingen: vooral hdmi kabels kunnen soms los komen te zitten waardoor het geluid en het beeld soms verspringen, dit heeft dan uiteraard niets te maken met de dvd, maar wordt vaak over het hoofd gezien.

- productiefout: het kan altijd voorkomen dat een dvd foutief softwarematig is weggeschreven bij de fabrikant of dat de coatinglaag loskomt, helaas kan dit niet meer hersteld worden.

- hanteer je dvd's door deze steeds zo veel mogelijk vast te nemen aan het middengat of buiten de rand. Vermijd direct contact met het leesoppervlak. Na gebruik het schijfje meteen weer opbergen in de case voorkomt vaak erger.

- is het schijfje niet meer te herstellen ? Maak er een mooi kunstwerk van :-) Spiegels, onderzetters, een klok of een lamp... het internet staat vol met leuke ideeën !


Film uitgekeken ? Game uitgespeeld ? Wij kopen uw collectie en multimedia !

 

Indien u uw films of games wenst te verkopen, kan u contact met ons opnemen en gratis een offerte aanvragen. U bent het snelst geholpen indien u op voorhand een lijst met de titels maakt, (eventueel via excel, word, pdf, ...) en aangeeft over welk type het gaat (dvd, blu-ray, ps3, nintendo64, xboxone, ...) U kan ook foto's doorsturen van de titels of van de rugzijdes. Te veel werk om op te sommen ? Bij grote hoeveelheden kunnen we ook ter plaatse komen kijken, of u kan langskomen na afspraak voor een waardebepaling. Wij kopen geen VHS (videocassettes) aan.

Enkele voorwaarden waaraan de artikelen moeten voldoen:

 • het moet gaan om originele artikelen, geen kopies !
 • geen ex-rental of ex-videotheek koop-artikelen
 • schijfjes dienen in goede staat te zijn, hiermee bedoelen we geen (voelbare) krassen, origineel hoesje dient aanwezig te zijn (geen kopies of zelfgedrukte covers), geen scheurtjes of grote tekenen van gebruik
 • de staat van het doosje maakt niet veel uit, we vervangen deze wel indien nodig
 • geen losse discs of schijfjes in doorzichtige hoesjes of uit een sorteersysteem

Ik heb een klacht over de geleverde diensten of goederen, wat moet ik doen ?


Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht aan ons door te geven. Dit kan per e-mail en/of telefonisch. Wij zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

Onze contactgegevens:
Telefoonnummer: +32 (0) 499 537228 (maandag t/m vrijdag van 12u - 18u)
E-mailadres: info@movie-more.be
 
Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging.
Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen.


Wat moet ik doen als ik verkeerde of beschadigde artikelen heb ontvangen?

 

Indien uw bestelling verkeerde artikelen bevat of beschadigd door u ontvangen zijn, verzoeken wij u dit uiterlijk binnen 48 uur na ontvangst aan ons te melden.

Wij zullen je klacht beoordelen en snel met een passende oplossing komen.


Waarom verschillen sommige dvd's in de webshop zo sterk van prijs ?

 

De dvd-markt heeft de laatste jaren erg te kampen gehad met de digitale revolutie (video on demand, streaming, digitale televisie, opkomst van nieuwe technieken zoals bijvoorbeeld Blu-Ray, enz). Toch is de dvd sinds het ontstaan ervan nooit van weggeweest. Heel wat mensen zweren nog steeds trouw aan de dvd, het is en blijft een kwaliteitsvol medium dat jaren zoniet eindeloos zal blijven meegaan. Het zal bovendien nog een hele tijd duren vooraleer de Blu-Ray (en de 4K Blu-Ray) de markt voorgoed zal domineren. De dvd zal echter nooit volledig van de markt verdwijnen en dit omwile van enkele logische redenen:

 • dvd's blijven overal afspeelbaar, zowel op de gewone dvd-speler, als op Blu-Ray spelers, en alle pc's, laptops en gameconsoles spelen probleemloos dvd's af
 • de productiekost van een dvd is de afgelopen jaren sterk gedaald, waardoor de prijs van een nieuwe uitgebrachte dvd tegenwoordig tot 40% gezakt is vergeleken met 5 jaar geleden
 • heel wat oudere films zijn nog niet uitgebracht op Blu-Ray, waardoor sommige titels enkel op dvd te verkrijgen zijn. Zelfs de overstap van VHS naar dvd is nog niet volledig afgerond, sommige titels zijn (nog) niet op dvd verschenen. We spreken hier dan wel over films die hun gloriejaren kenden in de jaren 80 - 90

En het is net daar dat we een streepje voor hebben. Ons aanbood onderscheidt zich vooral door titels aan te bieden die momenteel niet meer uitgebracht worden op dvd. Veel uitgevers kiezen er ook voor om oudere titels rechtstreeks naar Blu-Ray om te zetten, maar dit is een lang en aanhoudend proces waar jaren over heen gaan. Bijkomend is er nog een duidelijk verschil tussen de verschillende landen en talen waarin de titels uitgebracht worden. Intussentijd circuleren de oudere dvd's veelal op de tweedehandsmarkt, de prijs wordt bijkomend (zoals bij alles) bepaald door vraag en aanbod.

Zeldzame dvd's, beperkte oplages of speciale edities zijn bijgevolg doorgaans duurder dan een dvd die nog vrij in de handel verkrijgbaar is.